REKLAMA
Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą
Wyjątkowo smaczne i pożywne naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą. Idealne na śniadanie lub kolację. Sycące i zdrowe.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Ciasto naleśnikowe
- 2 Okulary mąki
- 3 ks jajka
- 21⁄2 Okulary Mleka
- 1 szczypta soli
Farsz
- 300 gramy szpinaku
- 250 gramy mozzarelli
- 1 goździk czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szczypta sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Wymieszaj mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli, aby uzyskać ciasto naleśnikowe.
2. Krok
Na patelni ugotuj szpinak na oliwie z oliwek z czosnkiem. Dodaj sól i pieprz do smaku. Następnie dodaj pokrojoną mozzarellę i wymieszaj, aż ser się rozpuści.
3. Krok
Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z ciasta naleśnikowego.
4. Krok
Na każdym naleśniku nałóż porcję farszu ze szpinaku i mozzarelli, następnie zwiń naleśnik.
5. Krok
Podawaj gorące. Smacznego!