REKLAMA

Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą

Wyjątkowo smaczne i pożywne naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą. Idealne na śniadanie lub kolację. Sycące i zdrowe.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ciasto naleśnikowe

  • 2 Okulary mąki Dodano do
  • 3 ks jajka Dodano do
  • 212 Okulary Mleka Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do

Farsz

  • 300 gramy szpinaku Dodano do
  • 250 gramy mozzarelli Dodano do
  • 1 goździk czosnku Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Wymieszaj mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli, aby uzyskać ciasto naleśnikowe.

2. Krok

Na patelni ugotuj szpinak na oliwie z oliwek z czosnkiem. Dodaj sól i pieprz do smaku. Następnie dodaj pokrojoną mozzarellę i wymieszaj, aż ser się rozpuści.

3. Krok

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z ciasta naleśnikowego.

4. Krok

Na każdym naleśniku nałóż porcję farszu ze szpinaku i mozzarelli, następnie zwiń naleśnik.

5. Krok

Podawaj gorące. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy