REKLAMA

Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą

Wyjątkowo smaczne i pożywne naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą. Idealne na śniadanie lub kolację. Sycące i zdrowe.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ciasto naleśnikowe

  • 2 Okulary mąki Dodano do
  • 3 ks jajka Dodano do
  • 212 Okulary Mleka Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do

Farsz

  • 300 gramy szpinaku Dodano do
  • 250 gramy mozzarelli Dodano do
  • 1 goździk czosnku Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Wymieszaj mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli, aby uzyskać ciasto naleśnikowe.

2. Krok

Na patelni ugotuj szpinak na oliwie z oliwek z czosnkiem. Dodaj sól i pieprz do smaku. Następnie dodaj pokrojoną mozzarellę i wymieszaj, aż ser się rozpuści.

3. Krok

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z ciasta naleśnikowego.

4. Krok

Na każdym naleśniku nałóż porcję farszu ze szpinaku i mozzarelli, następnie zwiń naleśnik.

5. Krok

Podawaj gorące. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy