REKLAMA

Źródło: Pixabay

Naleśniki z jabłkami

Wspaniały sposób na przygotowanie naleśników polega na zetrzeniu jabłka do ciasta. Naleśniki zostają bardziej soczyste, pachnące i zdrowsze.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 400 ml mleko Dodano do
  • 200 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 250 g jabłko Dodano do
  • 3 szt duże jajka Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukier puder Dodano do
  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Oczyść jabłka i zetrzyj je na tarce.

2. Krok

Z mąki, mleka i jajek wymieszaj ciasto naleśnikowe. Sól, dodaj cynamon, starte jabłka i cukier puder. Wszystko razem wymieszaj.

3. Krok

Naleśniki smażymy kilka minut z każdej strony.

4. Krok

Możemy podać posmarowane dżemem, nutellą lub posypane cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy