REKLAMA
Źródło: Pixabay
Naleśniki z jabłkami
Wspaniały sposób na przygotowanie naleśników polega na zetrzeniu jabłka do ciasta. Naleśniki zostają bardziej soczyste, pachnące i zdrowsze.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 400 ml mleko
- 200 g mąka samozbrylająca
- 250 g jabłko
- 3 szt duże jajka
- 1 łyżka stołowa cukier puder
- 1 łyżeczka Cynamon
- szczypta soli
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Oczyść jabłka i zetrzyj je na tarce.
2. Krok
Z mąki, mleka i jajek wymieszaj ciasto naleśnikowe. Sól, dodaj cynamon, starte jabłka i cukier puder. Wszystko razem wymieszaj.
3. Krok
Naleśniki smażymy kilka minut z każdej strony.
4. Krok
Możemy podać posmarowane dżemem, nutellą lub posypane cukrem pudrem.