REKLAMA

Źródło: Pixabay

Naleśniki z jabłkami

Wspaniały sposób na przygotowanie naleśników polega na zetrzeniu jabłka do ciasta. Naleśniki zostają bardziej soczyste, pachnące i zdrowsze.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 400 ml mleko Dodano do
  • 200 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 250 g jabłko Dodano do
  • 3 szt duże jajka Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukier puder Dodano do
  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Oczyść jabłka i zetrzyj je na tarce.

2. Krok

Z mąki, mleka i jajek wymieszaj ciasto naleśnikowe. Sól, dodaj cynamon, starte jabłka i cukier puder. Wszystko razem wymieszaj.

3. Krok

Naleśniki smażymy kilka minut z każdej strony.

4. Krok

Możemy podać posmarowane dżemem, nutellą lub posypane cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy