REKLAMA

Źródło: Mykola Lunov from Canva

Naleśniki z farszem

Smaczne i sycące napełnione słone naleśniki to doskonały wybór na szybki obiad lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Naleśniki

  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 2 szt jajka Dodano do
  • 500 ml mleko Dodano do
  • Sól Dodano do

Farsz

  • 300 g szynka Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 100 g ser twardy Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Mąkę, jajka, mleko i sól mieszamy do gładkości. Tworzymy ciasto na naleśniki.

2. Krok

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor.

3. Krok

Szynkę kroimy i smażymy na patelni do złoconego koloru.

4. Krok

Cebulę kroimy i dodajemy do mięsa. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy starty ser, sól i pieprz.

5. Krok

Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zawijamy i podajemy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy