REKLAMA
Źródło: margouillatphotos from Getty Images
Najlepsza pasta mięsna
Najlepsza pasta mięsna, która jest bardzo smaczna, szybka w przygotowaniu i może być przechowywana przez kilka dni w lodówce. Można ją podawać ze świeżym pieczywem lub domową bagietką.
REKLAMA
Składniki
porcje
7
- 500 g wieprzowiny
- 1 szt The Onion
- 4 goździki Czosnek
- 100 g Maści
- Sól i czarny pieprz
- Papryki
- Trochę wody
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Pokrój wieprzowinę na mniejsze kawałki.
2. Krok
Oczyść i drobno posiekaj cebulę i czosnek.
3. Krok
Roztop smalec na patelni i dodaj cebulę oraz czosnek. Smażyć, aż cebula stanie się złotobrązowa.
4. Krok
Następnie dodać mięso i podsmażyć je razem z cebulą.
5. Krok
Dopraw wszystko solą, czarnym pieprzem i papryką i dodaj trochę wody. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.
6. Krok
Po ugotowaniu zmiksuj wszystko na gładką pastę.
7. Krok
Spróbować pasty i w razie potrzeby doprawić.