REKLAMA

Muffiny ze szpelta

Najlepsze muffiny, które kiedykolwiek jadłam, to zdecydowanie te ze szpelta.

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Kosz

  • 125 g mąka orkiszowa Dodano do
  • 1 kawałek proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 kawałek cukier waniliowy Dodano do
  • 1 kawałek jajko Dodano do
  • 8 łyżka stołowa olej słonecznikowy Dodano do
  • 150 ml mleko Dodano do
  • 150 g cukier brązowy Dodano do

Treść

  • 100 g gotowanie czekolady Dodano do
  • 1 piłka Jagoda Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

PROCEDURA: Wszystkie składniki mieszamy razem i wypełniamy koszyczki.

2. Krok

Do połowy dodajemy na kawałki posiekanej czekolady. Do pozostałej połowy jagody.

3. Krok

Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach, około 25 minut.

4. Krok

Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia.

5. Krok

SERWISOWANIE: Posypujemy muffinki cukrem pudrem i układamy na półkach.

6. Krok

Miłość przechodzi przez żołądek.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy