REKLAMA
Muffiny ze szpelta
Najlepsze muffiny, które kiedykolwiek jadłam, to zdecydowanie te ze szpelta.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
Kosz
- 125 g mąka orkiszowa
- 1 kawałek proszek do pieczenia
- 1 kawałek cukier waniliowy
- 1 kawałek jajko
- 8 łyżka stołowa olej słonecznikowy
- 150 ml mleko
- 150 g cukier brązowy
Treść
- 100 g gotowanie czekolady
- 1 piłka Jagoda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
PROCEDURA: Wszystkie składniki mieszamy razem i wypełniamy koszyczki.
2. Krok
Do połowy dodajemy na kawałki posiekanej czekolady. Do pozostałej połowy jagody.
3. Krok
Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach, około 25 minut.
4. Krok
Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia.
5. Krok
SERWISOWANIE: Posypujemy muffinki cukrem pudrem i układamy na półkach.
6. Krok
Miłość przechodzi przez żołądek.