REKLAMA

Muffiny ze szpelta

Najlepsze muffiny, które kiedykolwiek jadłam, to zdecydowanie te ze szpelta.

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Kosz

  • 125 g mąka orkiszowa Dodano do
  • 1 kawałek proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 kawałek cukier waniliowy Dodano do
  • 1 kawałek jajko Dodano do
  • 8 łyżka stołowa olej słonecznikowy Dodano do
  • 150 ml mleko Dodano do
  • 150 g cukier brązowy Dodano do

Treść

  • 100 g gotowanie czekolady Dodano do
  • 1 piłka Jagoda Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

PROCEDURA: Wszystkie składniki mieszamy razem i wypełniamy koszyczki.

2. Krok

Do połowy dodajemy na kawałki posiekanej czekolady. Do pozostałej połowy jagody.

3. Krok

Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach, około 25 minut.

4. Krok

Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia.

5. Krok

SERWISOWANIE: Posypujemy muffinki cukrem pudrem i układamy na półkach.

6. Krok

Miłość przechodzi przez żołądek.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy