REKLAMA
Źródło: Pexels
Muffiny czekoladowe
Idealny przepis do zrobienia z dziećmi.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 11⁄2 łyżeczki i proszku do pieczenia
- 1⁄2 łyżeczki sól
- 2 jajka
- 1 szkło mléka
- 2 łyżki ekstraktu z wanilii
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sól.
2. Krok
W osobnej misce wymieszaj jajka, mleko, olej i ekstrakt z wanilii.
3. Krok
Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj tylko do połączenia składników.
4. Krok
Dodaj gorącą wodę i wymieszaj ponownie.
5. Krok
Ciasto powinno być lejące.
6. Krok
Nakładaj ciasto do papilotek na muffiny wyłożonych papierem do pieczenia, tak aby ciasto zajmowało około 2/3 wysokości papilotki.
7. Krok
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 20-25 minut lub aż do suchego patyczka.
8. Krok
Pozostaw muffiny do ostygnięcia przed podaniem.