REKLAMA
Mini serniczki z białą czekoladą
Smaczne mini serniczki z białą czekoladą, truskawkami i płatkami migdałowymi.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Surowce
- 120 g ciasteczka maślane
- 60 g masło
Krem
- 400 g Ser kremowy
- 100 g cukier puder
- 1 szt jajko
- 100 g kwaśna śmietana
- skórka cytrynowa
- Biała czekolada do polewy
- Truskawki migdałowe płatki do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Rozdrobnione ciastka maslane mieszamy z rozpuszczonym masłem.
2. Krok
Ser kremowy najpierw mieszamy ze śmietaną kwaśną i cukrem pudrem, a następnie dodajemy jajko i trochę skórki cytrynowej.
3. Krok
Przygotujmy koszyczki na muffiny. Ja użyłem silikonowych. Na dno każdego koszyczka dodajemy 1 łyżkę stołową okruszków i wyrównujemy. Następnie dodajemy 2 łyżki stołowe kremu. Wybór zależy też od wielkości koszyka, który używamy. Umieszczamy je na blasze do pieczenia i pieczemy przez 22-25 minut w temperaturze 160°C. Pozostawiamy do ostygnięcia w uchylonym piekarniku.
4. Krok
Udekoruj je ostudzoną czekoladą i owocami po ostygnięciu.