REKLAMA

Źródło: Facebook - DOBRÉ RECEPTY terapeuticko#kuchárska mini#megaskupinka ??❤

Mięso z dzika

Dziczyzna przygotowana w śmietanie z żurawinami. Jako dodatek możemy podawać bułkę knedle.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 kg Dziczyzna Dodano do
  • 200 ml krem do gotowania Dodano do
  • 4 szt marchewki Dodano do
  • 2 szt Pietruszka Dodano do
  • 50 g bekon Dodano do
  • smalec Dodano do
  • Korzeniowa mieszanka na dewiną Dodano do
  • Czerwona słodka papryka mielona Dodano do
  • Czarny pieprz mielony Dodano do
  • Suszone Rozmarynu Dodano do
  • suszony tymianek Dodano do
  • liść laurowy Dodano do
  • masło Dodano do
  • seler Dodano do
  • olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Przy przygotowaniu dziczyzny mięso przygotowujemy dzień wcześniej. Przekładamy go boczkiem i przyprawiamy papryką, rozmarynem, przyprawami, tymiankiem i mieszanką przypraw do dziczyzny. Na końcu skrapiamy dziczyznę olejem i zawijamy w folię aluminiową.

2. Krok

Oczyść korzeniowe warzywa i pokrój je na małe kawałki.

3. Krok

Mięso smażymy na tłuszczu, a następnie dodajemy do niego warzywa i liść laurowy. Dodajemy tyle wody, aby warzywa były całkowicie zanurzone. Tak przygotowane mięso dusimy przez około 2 godziny.

4. Krok

Po uduszeniu mięso wyjmujemy, a warzywa z sokiem miksujemy i przecieramy.

5. Krok

Przełożoną warzywną zupę wkładamy z powrotem do garnka, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy śmietankę do gotowania i delikatnie mieszamy masłem.

6. Krok

Na talerzu udekoruj danie żurawiną i podawaj na przykład z knedlem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy