REKLAMA
Źródło: hsvrs from Getty Images Signature
Masło z czosnkiem niedźwiedzim
Smaczne i zdrowe masło, idealne do przygotowania tostów lub jako dodatek do grillowanych potraw. Czosnek niedźwiedzi jest niezwykle zdrowy, a jego smak jest wyjątkowo dobry w połączeniu z masłem.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 200 g masło
- 50 g Niedźwiedzi czosnek
- 1 szt cytryna
- 1 szt Ząbek czosnku
- 1⁄2 łyżeczka Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Najpierw przygotowujemy wszystkie składniki. Miedźwieżą czosnek myjemy, suszymy i siekamy na drobno.
2. Krok
Masło pozostawiamy do zmiękczenia w temperaturze pokojowej, a następnie wkładamy do miksera. Dodajemy pokrojony czosnek, sok z połowy cytryny, przeciśnięty czosnek i sól.
3. Krok
Wszystko dokładnie miksujemy do gładkości.
4. Krok
Przygotowane masło przelewamy do miski, gdzie pozostawiamy je w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem. Przed podaniem pozostawiamy go na 10 minut do ogrzania do pokojowej temperatury.