REKLAMA
Źródło: PeteerS from Getty Images
Masło z awokado
Smaczne i zdrowe masło z awokado, idealne do kanapek i sałatek. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego masła. Proste do przygotowania i pełne zdrowych tłuszczów.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 2 Sztuka dojrzałe awokado
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Podziel awokado na pół, usuń pestki i wydrąż miąższ.
2. Krok
Przełóż miąższ awokado do miski.
3. Krok
Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny.
4. Krok
Używając widelca, rozgnieć wszystko razem, aż powstanie gładka masa. Jeśli wolisz masło z większą ilością kawałków, nie rozgniatuj go aż do zupełnej gładkości.
5. Krok
Spróbuj i dostosuj przyprawy do swojego smaku.
6. Krok
Podawaj na ciepłym toście, w sałatce lub jako dip.