REKLAMA

Źródło: chamillewhite from Canva

Masło orzechowe

Przepis na domowe masło orzechowe.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 kubki Orzechy włoskie Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 2 Łyżki Miód Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Zacznijmy od rozgrzania piekarnika do 180 stopni. Podczas gdy piekarnik się nagrzewa, możesz równomiernie rozłożyć orzechy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Gdy piekarnik będzie wystarczająco gorący, umieść w nim blachę do pieczenia z orzechami i piecz je przez około 10 minut lub do momentu, gdy staną się lekko złotobrązowe. Uważaj, aby orzechy się nie przypaliły. Następnie pozostaw orzechy do ostygnięcia.

2. Krok

Następnie umieść orzechy ze szczyptą soli i dwiema łyżkami miodu w blenderze lub robocie kuchennym i miksuj przez 10-15 minut, aż uzyskasz gładkie masło. Przez pierwsze pięć minut orzechy będą wyglądać jak chrupiące okruchy, ale kontynuuj miksowanie, aż poziomy będą gładkie.

3. Krok

Jeśli chcesz uzyskać bardziej kremowe masło, dodaj łyżkę oliwy z oliwek.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy