REKLAMA

Źródło: Martysjahlushyk from Getty Images

Masa budyniowa do tortu

Prosty przepis na masę budyniową, idealną jako nadzienie do różnego rodzaju tortów. Jej delikatny, waniliowy smak przyda elegancji każdemu wypiekowi.

REKLAMA

Składniki

porcje
1

Budyń

  • 2 opakowanie budyń waniliowy Dodano do
  • 12 litry mleko Dodano do
  • 5 łyżki cukier Dodano do

Masło

  • 200 g masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W małym garnku, wymieszaj budyń, cukier i trochę mleka, aby utworzyć gładką masę.

2. Krok

Dodaj resztę mleka i gotuj na średnim ogniu, mieszając ciągle, aż budyń zgęstnieje.

3. Krok

Zdejmij garnek z ognia i odstaw do całkowitego ostygnięcia.

4. Krok

Podczas gdy budyń stygnie, utrzyj masło na puch, a następnie dodaj ostudzony budyń, miksując wszystko razem na gładką masę.

5. Krok

Masa budyniowa jest gotowa do użycia! Możesz nią napełnić tort lub użyć jako dekorację.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy