REKLAMA
Źródło: Martysjahlushyk from Getty Images
Masa budyniowa do tortu
Prosty przepis na masę budyniową, idealną jako nadzienie do różnego rodzaju tortów. Jej delikatny, waniliowy smak przyda elegancji każdemu wypiekowi.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
Budyń
- 2 opakowanie budyń waniliowy
- 1⁄2 litry mleko
- 5 łyżki cukier
Masło
- 200 g masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W małym garnku, wymieszaj budyń, cukier i trochę mleka, aby utworzyć gładką masę.
2. Krok
Dodaj resztę mleka i gotuj na średnim ogniu, mieszając ciągle, aż budyń zgęstnieje.
3. Krok
Zdejmij garnek z ognia i odstaw do całkowitego ostygnięcia.
4. Krok
Podczas gdy budyń stygnie, utrzyj masło na puch, a następnie dodaj ostudzony budyń, miksując wszystko razem na gładką masę.
5. Krok
Masa budyniowa jest gotowa do użycia! Możesz nią napełnić tort lub użyć jako dekorację.