REKLAMA

Źródło: tashka2000 from Getty Images

Marshmallow

Smaczny i miękki domowy marshmallow, który uwielbiają twoje dzieci.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 470 g cukier Dodano do
  • 240 ml woda Dodano do
  • 1 łyżeczka do kawy Ekstrakt waniliowy Dodano do
  • 15 g Żelatyna Dodano do
  • 4 Łyżki cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W małej miseczce wymieszaj żelatynę i 120 ml wody. Pozostaw do spęcznienia.

2. Krok

W garnku wymieszaj cukier, 120 ml wody i ekstrakt waniliowy. Doprowadź do wrzenia bez mieszania, aż cukier całkowicie się rozpuści.

3. Krok

Dodaj żelatynę do garnka i mieszaj, dopóki się całkowicie nie rozpuści.

4. Krok

Wlej mieszankę do miski miksera i pozostaw do ostygnięcia przez 20 minut.

5. Krok

Po 20 minutach wymieszaj mieszankę aż do momentu, gdy zwiększy się jej objętość i będzie miała konsystencję bitą śmietanę.

6. Krok

Nalej mieszaninę do przygotowanego naczynia do zapiekania i wyrównaj ją łyżką posmarowaną olejem.

7. Krok

Przykryj mieszankę natłuszczonym papierem do pieczenia i włóż na 3 godziny do lodówki, aby stężała.

8. Krok

Użyj nożyczek, aby pokroić ją na kostki i otoczyć cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy