REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/v96sBdF_yiIdqGXKH5hE/5ec3c02efb5733fb3fc42510ee6770.jpeg)
Marchewkowy smarowidło z serem
Marchewkowo-serowy smarowidło na pieczywo.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 drobno starta marchew
- 1 zgnieciony ząbek czosnku
- 1 jogurt biały
- 50 g starta mozzarella
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka oliwa z oliwek
- bazylia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
5 min.
1. Krok
Starajemy się, aby marchewka była najmniejsza, dodajemy biały jogurt i przyprawy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/v96sBdF_yiIdqGXKH5hE/735779a073a80f28621b6d0c07125d.png)
2. Krok
Mieszamy i do masy trzemy 1 ząbek czosnku i dodajemy startą mozzarellę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/v96sBdF_yiIdqGXKH5hE/3cf6e06d980d337bbbca7091bc1fb4.png)
3. Krok
I to jest zrobione. :) Możemy przechowywać w szklanym słoiku w lodówce.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/v96sBdF_yiIdqGXKH5hE/c52aff908b44318e8e1d3d7e3d1e02.png)