Mango cheesecake
🥭Orzeźwiający sernik mango bez pieczenia🥭‼️
Składniki
Korpus
- 150 g Ciasteczko
- 60 g Tłuszcz
- 1 łyżka soku z cytryny
Krem
- 500 g mascarpone
- 250 g Ser twarogowy do smarowania
- 2 łyżki Cukier puder
- wanilia Mielony bourbon
- 200 g białej czekolady
- 1 Dojrzały Mango kilka kropli soku z cytryny
Najnowsze ulotki
Procedura
Średnica formy: 26 cm
Ciastka miksujemy z masłem i łyżeczką soku z cytryny 🍋. Wkładamy je na dno okrągłej formy, wyłożonej papierem do pieczenia.
Mieszamy mascarpone, twaróg, rozpuszczoną białą czekoladę, cukier, wanilię. 1 dojrzałe mango miksujemy (w blenderze) z kilkoma kroplami soku z cytryny i dodajemy do kremu.
Krem równomiernie rozsmarowujemy na ciasteczkową podstawę.
Mangoowy coulis 🥭:
Mango miksujemy w blenderze z sokiem z 1 cytryny, dodajemy szczyptę kurkumy. Skrobię kukurydzianą mieszamy w wodzie, wlewamy do puree z mangosu i krótko gotujemy. (do zagęszczenia, jeśli mieszanka byłaby rzadka, dodajemy jeszcze trochę skrobi kukurydzianej z odrobiną wody)
Wlewamy na nasz sernik i dajemy mu ostygnąć.
Smacznego 😍🥭