REKLAMA
Malinowo- pistacjowe ciasto

Malinowo- pistacjowe ciasto

Doskonała harmonia kwasnego smaku malin i chrupiących pistacji.

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Narzędzia

  • 200 g długie ciastka Dodano do

Malinowy wywar

  • 400 g Wiśnia Dodano do
  • 60 g Cukier Dodano do
  • 50 ml wody Dodano do
  • 2 łyżki Złote ziarno lub waniliowy budyń Dodano do

Krem

  • 500 g mascarpone Dodano do
  • 250 g Twaróg Dodano do
  • 200 ml bita śmietana Dodano do
  • 2 łyżki Pasty z pistacji Dodano do
  • do smaku Cukier słodzik Dodano do

Zapał

  • 150 g Biała czekolada Dodano do
  • 100 ml śmietana do ubijania Dodano do

Do ozdobienia

  • maliny Dodano do
  • Drewniane pistacje Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Format: 20x26 cm, zalecam wysokość co najmniej 8 cm

2. Krok

Zapiszemy pierwszą warstwę biszkoptów. Maliny gotujemy z cukrem i wlewamy złoty klaszcz lub budyń wymieszany w wodzie.

3. Krok

Połowę malin smarujemy na biszkopty. W międzyczasie ubijamy krem: mascarpone, śmietanę do ubijania, twaróg i dosładzamy.

4. Krok

Dodajemy 2 łyżki pasty z pistacji.

5. Krok

Połowę kremu nałożymy na gotowane maliny. Rozłożyć pozostałe biszkopty, posmarować pozostałą drugą część malinowej mieszanki i kremu.

6. Krok

Podgrzewamy mleko, zalewamy czekoladą, mieszamy do gładkości i wlewamy na krojenie.

7. Krok

Damy schłodzić.

8. Krok

Smacznego💚🩷

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy