REKLAMA
Malinowo- pistacjowe ciasto
Doskonała harmonia kwasnego smaku malin i chrupiących pistacji.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
Narzędzia
- 200 g długie ciastka
Malinowy wywar
- 400 g Wiśnia
- 60 g Cukier
- 50 ml wody
- 2 łyżki Złote ziarno lub waniliowy budyń
Krem
- 500 g mascarpone
- 250 g Twaróg
- 200 ml bita śmietana
- 2 łyżki Pasty z pistacji
- do smaku Cukier słodzik
Zapał
- 150 g Biała czekolada
- 100 ml śmietana do ubijania
Do ozdobienia
- maliny
- Drewniane pistacje
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Format: 20x26 cm, zalecam wysokość co najmniej 8 cm
2. Krok
Zapiszemy pierwszą warstwę biszkoptów. Maliny gotujemy z cukrem i wlewamy złoty klaszcz lub budyń wymieszany w wodzie.
3. Krok
Połowę malin smarujemy na biszkopty. W międzyczasie ubijamy krem: mascarpone, śmietanę do ubijania, twaróg i dosładzamy.
4. Krok
Dodajemy 2 łyżki pasty z pistacji.
5. Krok
Połowę kremu nałożymy na gotowane maliny. Rozłożyć pozostałe biszkopty, posmarować pozostałą drugą część malinowej mieszanki i kremu.
6. Krok
Podgrzewamy mleko, zalewamy czekoladą, mieszamy do gładkości i wlewamy na krojenie.
7. Krok
Damy schłodzić.
8. Krok
Smacznego💚🩷