REKLAMA

Makowe ciasteczka linzer

Fantastyczne drobne ciasteczka

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 220 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 90 g mak mielony Dodano do
  • 60 g cukier puder Dodano do
  • 150 g masło Dodano do
  • 1 szt żółtko Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Wszytko sypkie wkładamy do miski i mieszamy łyżką. Dodajemy zmiękczone masło, żółtko i ciasto wyrabiamy ręcznie. Gotowe przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.

2. Krok

Po odpoczynku, rozwałkowujemy ciasto na grubość około 3-4 mm i wycinamy dowolne kształty za pomocą foremek.

3. Krok

Układamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy w 160 C przez 10-11 minut. Po wystygnięciu możemy je skleić dżemem lub po prostu zamoczyć w czekoladzie

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy