REKLAMA

Makowe ciasteczka linzer

Fantastyczne drobne ciasteczka

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 220 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 90 g mak mielony Dodano do
  • 60 g cukier puder Dodano do
  • 150 g masło Dodano do
  • 1 szt żółtko Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Wszytko sypkie wkładamy do miski i mieszamy łyżką. Dodajemy zmiękczone masło, żółtko i ciasto wyrabiamy ręcznie. Gotowe przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.

2. Krok

Po odpoczynku, rozwałkowujemy ciasto na grubość około 3-4 mm i wycinamy dowolne kształty za pomocą foremek.

3. Krok

Układamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy w 160 C przez 10-11 minut. Po wystygnięciu możemy je skleić dżemem lub po prostu zamoczyć w czekoladzie

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Bez pieczenia

162 przepisy

Słowacki

106 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Obiad

2064 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy