REKLAMA
Makowe ciasteczka linzer
Fantastyczne drobne ciasteczka
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 220 g mąka zwykła specjalna
- 90 g mak mielony
- 60 g cukier puder
- 150 g masło
- 1 szt żółtko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Wszytko sypkie wkładamy do miski i mieszamy łyżką. Dodajemy zmiękczone masło, żółtko i ciasto wyrabiamy ręcznie. Gotowe przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.
2. Krok
Po odpoczynku, rozwałkowujemy ciasto na grubość około 3-4 mm i wycinamy dowolne kształty za pomocą foremek.
3. Krok
Układamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy w 160 C przez 10-11 minut. Po wystygnięciu możemy je skleić dżemem lub po prostu zamoczyć w czekoladzie