REKLAMA
Makaron z tuńczykiem i śmietaną
Makaron z tuńczykiem i śmietaną jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Idealny dla tych, którzy nie chcą spędzać dużo czasu w kuchni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 400 gramy Makaron
- 300 gramy Tuńczyk w oleju
- 200 ml Krem do gotowania
- Sól i czarny pieprz
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Krok
W międzyczasie rozgrzać olej na patelni i dodać zmiażdżony czosnek.
3. Krok
Po chwili dodaj tuńczyka na patelnię i pozwól mu i czosnkowi dusić się przez chwilę.
4. Krok
Następnie zalej wszystko gotującą się śmietaną i dopraw solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt gęsty, można dodać trochę wody z gotowania makaronu.
5. Krok
Odcedź makaron po ugotowaniu i wymieszaj z mieszanką tuńczyka.