REKLAMA
Źródło: ffolas from Canva
Makaron z gorgonzolą
Szybki przepis na makaron z gorgonzolą. Wyjątkowy smak gorgonzoli nadaje temu daniu specyficzny smak.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 320 g Makaron fettuccine
- 200 g gorgonzola
- 250 ml Krem do gotowania
- 2 łyżki Masło
- Sól i czarny pieprz
- Tarty parmezan
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W rondlu ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron powinien być al dente, czyli średnio ugotowany.
2. Krok
W międzyczasie roztop masło w innym rondlu, dodaj gorgonzolę pokrojoną w drobną kostkę i pozwól jej się roztopić na małym ogniu.
3. Krok
Gdy ser się rozpuści, dodać śmietanę do gotowania i wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
4. Krok
Zdejmij sos z ognia i dodaj ugotowany i odcedzony makaron, dobrze wymieszaj, aby sos dobrze połączył się z makaronem.
5. Krok
Makaron fettuccine podawać z tartym parmezanem.