REKLAMA

Źródło: ffolas from Canva

Makaron z gorgonzolą

Szybki przepis na makaron z gorgonzolą. Wyjątkowy smak gorgonzoli nadaje temu daniu specyficzny smak.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 320 g Makaron fettuccine Dodano do
  • 200 g gorgonzola Dodano do
  • 250 ml Krem do gotowania Dodano do
  • 2 łyżki Masło Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
  • Tarty parmezan Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W rondlu ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron powinien być al dente, czyli średnio ugotowany.

2. Krok

W międzyczasie roztop masło w innym rondlu, dodaj gorgonzolę pokrojoną w drobną kostkę i pozwól jej się roztopić na małym ogniu.

3. Krok

Gdy ser się rozpuści, dodać śmietanę do gotowania i wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

4. Krok

Zdejmij sos z ognia i dodaj ugotowany i odcedzony makaron, dobrze wymieszaj, aby sos dobrze połączył się z makaronem.

5. Krok

Makaron fettuccine podawać z tartym parmezanem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy