REKLAMA

Źródło: ffolas from Canva

Makaron z gorgonzolą

Szybki przepis na makaron z gorgonzolą. Wyjątkowy smak gorgonzoli nadaje temu daniu specyficzny smak.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 320 g Makaron fettuccine Dodano do
  • 200 g gorgonzola Dodano do
  • 250 ml Krem do gotowania Dodano do
  • 2 łyżki Masło Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
  • Tarty parmezan Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W rondlu ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron powinien być al dente, czyli średnio ugotowany.

2. Krok

W międzyczasie roztop masło w innym rondlu, dodaj gorgonzolę pokrojoną w drobną kostkę i pozwól jej się roztopić na małym ogniu.

3. Krok

Gdy ser się rozpuści, dodać śmietanę do gotowania i wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

4. Krok

Zdejmij sos z ognia i dodaj ugotowany i odcedzony makaron, dobrze wymieszaj, aby sos dobrze połączył się z makaronem.

5. Krok

Makaron fettuccine podawać z tartym parmezanem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy