REKLAMA
Makaron na zimno
Pyszny letni lunch pełen świeżych kolorów.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 250 g Makaron
- 8 Pomidory koktajlowe
- 1 ks ogórek
- 2 jajka
- 1 konzerva Kukurydza
- 50 g czarne oliwki
- 2 łyżki kamień nazębny
- 2 łyżki Jogurt grecki
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i pozostaw do ostygnięcia.
2. Krok
W misce wymieszaj tatar i jogurt grecki.
3. Krok
Do miski dodać pokrojone pomidorki koktajlowe, ogórek, jajko, czarne oliwki i kukurydzę.
4. Krok
Dodaj makaron i delikatnie wymieszaj.
5. Krok
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
6. Krok
Dodać przygotowany dressing z sosu tatarskiego i jogurtu.
7. Krok
Podawać schłodzone.