REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/pDRsBSePB2NPDtNiwp1w/9accacc86e7ac6c041fbacb433708d.jpeg)
Źródło: ValentynVolkov from Canva
Majonez do hamburgerów
Przepis na pyszny domowy majonez do hamburgerów.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 2 Kawałki żółtka jaj
- 1⁄2 łyżeczka Musztarda
- 400 ml oleje
- 1⁄2 łyżeczka Sole
- 1 łyżeczka Ocet
- 1 łyżeczka Miód
- Sok z cytryny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Umieść dwa żółtka, musztardę i sól w misce i wymieszaj wszystko razem.
2. Krok
Powoli dodawaj olej do masy żółtkowej, cały czas mieszając, aby masa połączyła się i zaczęła tężeć.
3. Krok
Gdy mieszanina zacznie gęstnieć, dodaj ocet i sok z cytryny.
4. Krok
Następnie dodaj miód i ponownie wszystko wymieszaj.
5. Krok
Przenieś majonez do szklanego słoika z pokrywką i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę przed podaniem.