REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/3dDsaBaj5F9xg0EwsN8r/0686b140d481426564de3032a28d31.jpeg)
Źródło: Pixabay: RitaE
Lody truskawkowe
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 200 g truskawki
- 100 g Biały cukier
- 1 Łyżka Ekstrakt waniliowy
- 500 ml bita śmietana
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Truskawki umyć, oczyścić i pokroić.
2. Krok
Połącz truskawki, cukier i ekstrakt waniliowy w blenderze do gładkości.
3. Krok
Wlej śmietankę do dużego pojemnika i ubijaj, aż powstaną sztywne szczyty.
4. Krok
Dodaj mieszaninę truskawkową do śmietany i delikatnie wymieszaj.
5. Krok
Przenieś mieszankę do pojemnika odporne na zamrażanie i zamroź co najmniej na 4 godziny, lub przez noc.
6. Krok
Przed podaniem pozwól lodom trochę zmięknąć