REKLAMA
Źródło: Canva
Leczo jak od babci
Spróbuj fantastycznej domowej soczewicy, jak od babci.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 1 kg mięsa wołowego wieprzowego lub drobiowego
- 2 cebule
- 2 papryki czerwona i zielona
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki oleju
- 1 Łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 szkło wody
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka angielskiego ziela
- 1 Łyżka przecieru z pomidorów
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Aby przygotować leczo, należy umyć mięso, osuszyć i pokroić w kostkę, następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju w garnku. Dodaj cebulę, paprykę pokrojoną w kostkę oraz cukinię pokrojoną w talarki.
2. Krok
Wlej 1 szklankę wody, dodaj liść laurowy, angielskie ziele, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu przez ok. 30 minut.
3. Krok
Na koniec dodaj przecier z pomidorów i gotuj jeszcze przez 5 minut.