REKLAMA

Źródło: Canva

Leczo jak od babci

Spróbuj fantastycznej domowej soczewicy, jak od babci.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 kg mięsa wołowego wieprzowego lub drobiowego Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 2 papryki czerwona i zielona Dodano do
  • 1 cukinia Dodano do
  • 1 czerwona papryka Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 1 Łyżka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprzu Dodano do
  • 1 szkło wody Dodano do
  • 1 liść laurowy Dodano do
  • 1 łyżeczka angielskiego ziela Dodano do
  • 1 Łyżka przecieru z pomidorów Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Aby przygotować leczo, należy umyć mięso, osuszyć i pokroić w kostkę, następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju w garnku. Dodaj cebulę, paprykę pokrojoną w kostkę oraz cukinię pokrojoną w talarki.

2. Krok

Wlej 1 szklankę wody, dodaj liść laurowy, angielskie ziele, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu przez ok. 30 minut.

3. Krok

Na koniec dodaj przecier z pomidorów i gotuj jeszcze przez 5 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy