REKLAMA

Łazanki z kapustą

Łazanki z kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej. Składają się one z kawałków makaronu, kapusty, cebuli i dokładnie dobranych przypraw. Danie z pewnością zaspokoi głód i sprawi, że poczujemy się jak w duszy rodzinnym domu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 400 g makaronu do łazanek Dodano do
  • 1 średnia główka kapusty Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 100 g boczku, pokrojonego w kostkę Dodano do
  • 1 łyżeczka kminku Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki oleju do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj do niej szczyptę soli.

2. Krok

Włóż makaron i gotuj przez około 8-10 minut, aż będzie miękki. Następnie odcedź i odstaw na bok.

3. Krok

W innym garnku rozgrzej olej i dodaj boczek. Smaż na złoty kolor przez około 5 minut.

4. Krok

Dodaj cebulę do boczku i smaż, aż będzie miękka i szklista.

5. Krok

Następnie dodaj posiekany czosnek i kminek. Smaż przez kolejne 10 minut, aż kapusta będzie miękka.

6. Krok

Na koniec dodaj ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj.

7. Krok

Przypraw do smaku solą i pieprzem.

8. Krok

Gotowe!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy