REKLAMA
Łatwy przepis na stek Flat Iron z grilla
Ten prosty przepis uczy, jak przygotować najlepszy domowy grillowany stek z płaskiego żelaza. Nie przegap tego!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg Steki z płaskiego żelaza
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- Świeżo wyciśnięta cytryna
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Posolić steki z płaskiego żelaza z obu stron i odstawić bez przykrycia do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Źródło: YouTube
2. Krok
Wyjmij steki z lodówki, aby ogrzały się przez 15 minut przed grillowaniem. Grilluj steki z płaskiego żelaza z jednej strony przez 5 minut bez dotykania ich. Odwróć i grilluj do preferowanego stopnia wysmażenia.
Źródło: YouTube
3. Krok
Zdejmij steki z grilla, posyp je świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odstaw na 5 minut. Pokrój w poprzek włókien i polej sokiem z cytrusów. Smacznego!
Źródło: YouTube