:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/DdtKKcLnDXXYc8VT7PYe/b4e74b19df7f86a2470edf401415aa.jpeg)
Łatwe autentyczne meksykańskie tacos
Przygotuj pyszne tacos z mieloną jagnięciną, salsą i smaczną sałatką!
Składniki
- 3 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 The Onion
- 3 ząbki czosnek
- 600 g Mielona jagnięcina
- 3⁄4 łyżeczka sól
- 1 Chili w proszku
- 1 łyżeczka ostra papryka
- 3⁄4 filiżanka Przegotowana woda
- 3 czerwona cebula
- 1 Kukurydza cukrowa
- 3 pomidor
- 1 sałatka z sałaty
- 1⁄2 filiżanka ogórek sałatkowy
- 2 Sos miętowy
- 2 Ostra salsa
- 1⁄2 łyżeczka Płatki chili
- 1⁄2 Zielone chili
- 1⁄2 Czerwone chili
- 1 łyżeczka garam masala
- 1 Przyprawa do taco
- 1⁄2 czerwona papryka
- 1⁄2 pieprz zielony
- 12 Muszle taco
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozgrzać olej i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie miękka, dodać czosnek. Gdy się zarumieni, dodać mięso jagnięce i smażyć do zarumienienia. Dodać sól, chili w proszku i ostrą paprykę. Dobrze wymieszać i gotować do wyschnięcia. Dodaj przegotowaną wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Posiekaj wszystkie warzywa i wymieszaj z sosem miętowym, aby przygotować sałatkę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/DdtKKcLnDXXYc8VT7PYe/b96e7185a197b9a8699507e9b37401.jpeg)
Źródło: Youtube
Podgrzej mięso na dużym ogniu i odparuj cały płyn. Dodać ostrą salsę i płatki chili. Gdy płyn w większości odparuje, dodać posiekane chilli, garam masala i przyprawę do taco. Gotować przez kilka minut. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Następnie zdjąć z ognia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/DdtKKcLnDXXYc8VT7PYe/5cfceac04077054e4490a071db1cc5.jpeg)
Źródło: Youtube
Podgrzej muszle do taco. Wypełnij je warstwą mięsa, a następnie sałatką, gorącą salsą, kwaśną śmietaną i kolendrą lub natką pietruszki. Podawaj i ciesz się smakiem!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/DdtKKcLnDXXYc8VT7PYe/3d0bb3c7652c899f016006883d25f6.jpeg)
Źródło: Youtube