REKLAMA
Źródło: manyakotic from Getty Images
Kurczak z miodem
Soczyste piersi z kurczaka polane słodkim i delikatnie pikantnym sosem miodowym.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Piersi z kurczaka
- 4 szt filet z kurczaka
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
Miodowa polewa
- 3 łyżki stołowe Miód
- 2 łyżki stołowe Sojowy sos
- 1 łyżeczka czosnek w proszku
- 1 łyżeczka chili w proszku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Oczyść, osusz i pokrój piersi z kurczaka na kawałki. Posyp solą i pieprzem i pozostaw na jakiś czas.
2. Krok
We miski wymieszaj wszystkie składniki na miodowy sos.
3. Krok
Złocisto podsmaż kurczaka z obu stron na patelni. Zdejmij z ognia.
4. Krok
Piersi z kurczaka polej miodem i pozostaw na patelni na kolejne 5 minut.
5. Krok
Podawaj gotowane piersi z kurczaka z ryżem lub warzywami.