REKLAMA

Źródło: manyakotic from Getty Images

Kurczak z miodem

Soczyste piersi z kurczaka polane słodkim i delikatnie pikantnym sosem miodowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Piersi z kurczaka

  • 4 szt filet z kurczaka Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do

Miodowa polewa

  • 3 łyżki stołowe Miód Dodano do
  • 2 łyżki stołowe Sojowy sos Dodano do
  • 1 łyżeczka czosnek w proszku Dodano do
  • 1 łyżeczka chili w proszku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Oczyść, osusz i pokrój piersi z kurczaka na kawałki. Posyp solą i pieprzem i pozostaw na jakiś czas.

2. Krok

We miski wymieszaj wszystkie składniki na miodowy sos.

3. Krok

Złocisto podsmaż kurczaka z obu stron na patelni. Zdejmij z ognia.

4. Krok

Piersi z kurczaka polej miodem i pozostaw na patelni na kolejne 5 minut.

5. Krok

Podawaj gotowane piersi z kurczaka z ryżem lub warzywami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy