REKLAMA

Kurczak z kapustą

Przepis na pyszne pieczone udka z kurczaka podawane z duszoną kapustą głowiastą.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Kurze uda

  • 4 Kawałki Kurczak uda Dodano do
  • 2 łyżki olej Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do

Kapusta głowiasta

  • 1 kawałek Kapusta głowiasta Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu Dodano do
  • 1 Łyżka oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Umyj udko kurczaka, osusz je i natrzyj wszystkich stron. Następnie przełóż je do brytfanny i pokrop olejem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 60 minut, aż udko będzie ładnie złote a mięso miękkie.

2. Krok

Podczas pieczenia udka z kurczaka, przygotuj kapustę pekińską. Kapustę umyj, usuń zewnętrzne liście i pokrój na cienkie paski.

3. Krok

Do garnka wlej oliwę z oliwek, dodaj posiekaną kapustę, sól i pieprz. Dus kapustę na średnim ogniu 20-30 minut, aż zmięknie, lub dłużej, jeśli nie jest gotowa według twojego smaku.

4. Krok

Podawaj uda z kurczaka wraz z kapustą głowiastą. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2028 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy