REKLAMA
Kurczak pod pierzynką
Smaczny i domowy pomysł na obiad z dodatkiem kurczaka , marchwi i pora. https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/09/kurczak-pod-pierzynka.html
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 2 piersi pojedyncze z kurczaka
- 1 mała por
- 4 łyżki Majonezy
- 4 łyżki ketchupu Heinz
- przyprawy do kurczaka
- Papryka słodka
- pieprz biały
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Pierś kurczaka układamy na zrobionej z papieru do pieczenia koszyczki (kawałek papieru składamy w harmonijkę , związujemy końce a środek delikatnie rozszerzamy) albo wyłożoną papierem do pieczenia blaszce lub naczyniu żaroodpornym , oprószamy przyprawami z każdej strony .
2. Krok
Tak gotową pierś smarujemy majonezem z jednej strony na to układamy pokrojoną w pół plasterki por .
3. Krok
Na por wylewamy ketchup który przykrywamy potartą na grubych oczkach marchewką .
4. Krok
Tak przygotowaną pierś przykrywamy papierem do pieczenia by nie spaliła nam się marchewka) i pieczemy w temperaturze 170 °C przez około 40 minut .