REKLAMA

Królik na warzywach

Łatwe przygotowanie łatwy przepis , dietetyczne i zdrowe mięso

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 Sztuka królik Dodano do
  • 1 mniejsza marchewki Dodano do
  • 1 sztuka seler Dodano do
  • 1 Mniejsza pietruszka Dodano do
  • sól Dodano do
  • 5 sztuka Juniper Dodano do
  • ml Papryki Dodano do
  • Tymianek Dodano do
  • kminek Dodano do
  • w razie potrzeby woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Nogi i grzbiet królika kroimy na kawałki na blasze,,z tułowia i szyi gotujemy zupę-gotujemy.

2. Krok

Na mięso wrzucić wszystkie przyprawy i zalać wodą , dodać warzywa.

3. Krok

Wstawić do piekarnika na około 1 godzinę w temperaturze 185 stopni Celsjusza.

4. Krok

Wyjmij warzywa i zblenduj je przed wykończeniem.

5. Krok

Wróć do zająca i w razie potrzeby podlej wodą.

6. Krok

Na wierzchu mięsa ułożyć mozzarellę, pokrojoną w plastry lub startą na tarce.

7. Krok

Wstawić z powrotem do piekarnika, aby mozzarella się roztopiła,,

8. Krok

Podawać z kaszą , ryżem każdy jak lubi.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy