REKLAMA
Królik na warzywach
Łatwe przygotowanie łatwy przepis , dietetyczne i zdrowe mięso
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 Sztuka królik
- 1 mniejsza marchewki
- 1 sztuka seler
- 1 Mniejsza pietruszka
- sól
- 5 sztuka Juniper
- ml Papryki
- Tymianek
- kminek
- w razie potrzeby woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Nogi i grzbiet królika kroimy na kawałki na blasze,,z tułowia i szyi gotujemy zupę-gotujemy.
2. Krok
Na mięso wrzucić wszystkie przyprawy i zalać wodą , dodać warzywa.
3. Krok
Wstawić do piekarnika na około 1 godzinę w temperaturze 185 stopni Celsjusza.
4. Krok
Wyjmij warzywa i zblenduj je przed wykończeniem.
5. Krok
Wróć do zająca i w razie potrzeby podlej wodą.
6. Krok
Na wierzchu mięsa ułożyć mozzarellę, pokrojoną w plastry lub startą na tarce.
7. Krok
Wstawić z powrotem do piekarnika, aby mozzarella się roztopiła,,
8. Krok
Podawać z kaszą , ryżem każdy jak lubi.