REKLAMA

Krokiety z kapustą kiszona

Krokiety to tradycyjne, polskie danie, które świetnie sprawdzi się zarówno na świątecznym stole, jak i na codziennej kolacji. Sprawdź jak przygotować krokiety z kapustą kiszona.

REKLAMA

Składniki

porcje
5
  • 1 kg kapusty kiszonej Dodano do
  • 1 duży The Onion Dodano do
  • 5 jaj Dodano do
  • 12 kg pieczarek Dodano do
  • 30 plastry boczku Dodano do
  • sól, pieprz do smaku Dodano do
  • 1 szkło bułki tartej Dodano do
  • 12 litry oleju do smażenia Dodano do
  • 1 Łyżka masla Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

Kapustę kiszoną dokładnie odcisnąć i drobno posiekać.

2. Krok

Cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę, a pieczarki w paski.

3. Krok

Na patelni rozgrzać masło i smażyć cebulę z pieczarkami aż do złotego koloru. Następnie dodać boczek i smażyć jeszcze około 5 minut.

4. Krok

Dodać posiekaną kapustę, przyprawić solą i pieprzem, poddusić ok. 15 minut.

5. Krok

Z mąki, jaj i odrobiny wody (podgrzewanej na wolnym ogniu do rozpuszczenia) przygotować ciasto naleśnikowe. Ciasto powinno być gładkie i niezbyt gęste.

6. Krok

Smażyć naleśniki na wcześniej rozgrzanym tłuszczu. Każdy naleśnik posypać bułką tartą, następnie nałożyć farsz, zwinąć w rulon i ponownie obtoczyć w bułce tartej.

7. Krok

Rozgrzać olej i usmażyć krokiety na złoty kolor.

8. Krok

Podawać gorące, np. z barszczem czerwonym lub samodzielnie z sosem pieczarkowym. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy