REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Isp9h4e9AjXNtlfJ13Z7/e7c7cd2e716f499cf421c8aef0fcda.jpeg)
Źródło: pixelshot from Canva
Kremowa zupa z marchewki ze imbirem
Kremowa, delikatnie pikantna zupa pełna witamin, która rozgrzewa w chłodne dni. Smak imbiru nadaje zupie unikalny pikantny smak.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g marchewki
- 1 szt The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 1 Kawałek Ginger
- 1 l Warzywny bulion
- 150 ml krem do gotowania
- 1 Szczypta Sól
- 1 Szczypta pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Obieramy i drobno kroimy marchew, cebulę, czosnek i imbir.
2. Krok
Na patelni z odrobiną oleju, smażymy cebulę do złotego koloru, dodajemy czosnek, imbir i marchewkę i smażymy przez kilka minut, aż marchewka się nieco zmięknie.
3. Krok
Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez około 20 minut, aż marchewka będzie całkowicie miękka.
4. Krok
Zmiksujemy zupę do kremowej konsystencji, dodamy śmietanę, sól i pieprz i gotujemy jeszcze chwilę na małym ogniu.
5. Krok
Przed podaniem zupy doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżym pieczywem.