REKLAMA

Źródło: pixelshot from Canva

Kremowa zupa z marchewki ze imbirem

Kremowa, delikatnie pikantna zupa pełna witamin, która rozgrzewa w chłodne dni. Smak imbiru nadaje zupie unikalny pikantny smak.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g marchewki Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 Kawałek Ginger Dodano do
  • 1 l Warzywny bulion Dodano do
  • 150 ml krem do gotowania Dodano do
  • 1 Szczypta Sól Dodano do
  • 1 Szczypta pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Obieramy i drobno kroimy marchew, cebulę, czosnek i imbir.

2. Krok

Na patelni z odrobiną oleju, smażymy cebulę do złotego koloru, dodajemy czosnek, imbir i marchewkę i smażymy przez kilka minut, aż marchewka się nieco zmięknie.

3. Krok

Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez około 20 minut, aż marchewka będzie całkowicie miękka.

4. Krok

Zmiksujemy zupę do kremowej konsystencji, dodamy śmietanę, sól i pieprz i gotujemy jeszcze chwilę na małym ogniu.

5. Krok

Przed podaniem zupy doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy