REKLAMA

Źródło: pixelshot from Canva

Kremowa zupa z marchewki ze imbirem

Kremowa, delikatnie pikantna zupa pełna witamin, która rozgrzewa w chłodne dni. Smak imbiru nadaje zupie unikalny pikantny smak.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g marchewki Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 Kawałek Ginger Dodano do
  • 1 l Warzywny bulion Dodano do
  • 150 ml krem do gotowania Dodano do
  • 1 Szczypta Sól Dodano do
  • 1 Szczypta pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Obieramy i drobno kroimy marchew, cebulę, czosnek i imbir.

2. Krok

Na patelni z odrobiną oleju, smażymy cebulę do złotego koloru, dodajemy czosnek, imbir i marchewkę i smażymy przez kilka minut, aż marchewka się nieco zmięknie.

3. Krok

Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez około 20 minut, aż marchewka będzie całkowicie miękka.

4. Krok

Zmiksujemy zupę do kremowej konsystencji, dodamy śmietanę, sól i pieprz i gotujemy jeszcze chwilę na małym ogniu.

5. Krok

Przed podaniem zupy doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy