REKLAMA
Źródło: Stefan Tomic for Getty Images
Kremowa zupa z brukselki
Cudownie kremowa zupa, która dzięki zastosowaniu brukselki nabiera wyjątkowego charakteru domowej kuchni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Brukselka
- 1 Kawałek cebula
- 1 Ząbek czosnku czosnek
- 100 g bekon
- 1 l rosół z kurczaka
- 200 ml Śmietana
- 2 Łyżka oliwa z oliwek
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Krok 1: Aby przygotować zupę z brukselki, przygotuj wszystkie składniki, umyj warzywa i przekrój brukselkę na pół. Cebulę i boczek pokrój na małe kawałki.
2. Krok
Krok 2: Smażenie cebuli, czosnku i boczku
3. Krok
Krok 3: Dodaj brukselkę do zupy z brukselki i gotuj przez 20 minut.
4. Krok
Krok 4: Dodaj bulion z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu.
5. Krok
Krok 5: Dodaj śmietanę i zmiksuj zupę na gładko.
6. Krok
Krok 6: Dopraw brukselkową zupę solą i pieprzem, po czym podawaj. Dodaj kilka kawałków warzyw i trochę śmietany do udekorowania.