REKLAMA

Krem z białych szparagów

W tym przepisie możesz użyć białego lub zielonego szparaga.

REKLAMA

Składniki

porcje
3
  • 1 Tom Szparagi Dodano do
  • 3 ziemniak Dodano do
  • 1 Pietruszka Dodano do
  • 1 łyżka stołowa groszek Dodano do
  • 150 ml krem do gotowania Dodano do
  • 12 pory Dodano do
  • 1 ząbek czosnku Dodano do
  • masło Dodano do
  • 12 łyżeczka Sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • Gałka muszkatołowa Dodano do
  • kruszony kminek Dodano do
  • grzanki Dodano do
  • Garść umyta i drobno posiekana pietruszka Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Na maśle podsmażamy pora i przeciśnięty czosnek.

2. Krok

Dodajemy pokrojoną szparagę, ziemniaki, pietruszkę, groszek.

3. Krok

Przyprawiamy, mieszamy i chwilę odpoczywamy.

4. Krok

Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.

5. Krok

Jeśli warzywa są miękkie, blendujemy je i dodajemy śmietanę.

6. Krok

Pozwólmy to ugotować i odstawić.

7. Krok

Doprawiamy do smaku i podajemy.

8. Krok

Podawałem z grzankami i natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy