REKLAMA
Krem z białych szparagów
W tym przepisie możesz użyć białego lub zielonego szparaga.
REKLAMA
Składniki
porcje
3
- 1 Tom Szparagi
- 3 ziemniak
- 1 Pietruszka
- 1 łyżka stołowa groszek
- 150 ml krem do gotowania
- 1⁄2 pory
- 1 ząbek czosnku
- masło
- 1⁄2 łyżeczka Sól
- pieprz czarny mielony
- Gałka muszkatołowa
- kruszony kminek
- grzanki
- Garść umyta i drobno posiekana pietruszka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Na maśle podsmażamy pora i przeciśnięty czosnek.
2. Krok
Dodajemy pokrojoną szparagę, ziemniaki, pietruszkę, groszek.
3. Krok
Przyprawiamy, mieszamy i chwilę odpoczywamy.
4. Krok
Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
5. Krok
Jeśli warzywa są miękkie, blendujemy je i dodajemy śmietanę.
6. Krok
Pozwólmy to ugotować i odstawić.
7. Krok
Doprawiamy do smaku i podajemy.
8. Krok
Podawałem z grzankami i natką pietruszki.