REKLAMA

Źródło: Youtube

Krem czekoladowy do tortu

Ilość porcji wystarczy na jedną warstwę kremu do ciasta/tortu o średnicy około 20-22 cm. Jeśli potrzebujesz więcej kremu, należy proporcjonalnie zwiększyć ilość składników.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g czekolady gorzkiej Dodano do
  • ml śmietanki kremówki 36 Dodano do
  • 50 g másla Dodano do
  • 1 Łyżka cukru pudru Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

1. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki i przełóż do miski.

2. Krok

2. W rondelku podgrzej śmietankę kremówkę, aż zacznie się gotować.

3. Krok

3. Zdejmij rondel z ognia i wlej gorącą śmietankę na czekoladę. Odstaw na około 2-3 minuty.

4. Krok

4. Dodaj do miski masło i cukier puder, a następnie wymieszaj składniki aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.

5. Krok

5. Odstaw krem do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez około 30 minut.

6. Krok

6. Gdy krem już lekko przestygnie, nałóż go na biszkoptowy spód tortu i wygładź łyżką lub spatulą.

7. Krok

7. Włóż tort do lodówki na minimum 2 godziny, aby krem zastygł i był gotowy do podania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy