REKLAMA

Źródło: pixelshot from Canva

Krem budyniowy do ciasta

Przepis na pyszny krem budyniowy do ciast i deserów.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 1 opakowanie Krem waniliowy w proszku Dodano do
  • 500 ml Mleko Dodano do
  • 200 g Cukier Dodano do
  • 250 g Masło Dodano do
  • 1 łyżka Ekstrakt waniliowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj budyń waniliowy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, ale użyj tylko 500 ml mleka. Dzięki temu budyń będzie miał mocniejszy waniliowy smak, a także gęstszą konsystencję, która będzie idealna do lukrowania ciasta.

2. Krok

Pozwól budyniowi ostygnąć, w międzyczasie ubij masło z cukrem na pianę. Ten krok jest bardzo ważny, ponieważ nada kremowi gładszą i bardziej kremową konsystencję, która będzie idealnie przylegać do ciasta.

3. Krok

Gdy krem ostygnie, stopniowo dodawaj go do musu maślanego, stale mieszając, aby dobrze wymieszać wszystkie składniki. Na koniec dodać ekstrakt waniliowy.

4. Krok

Pozostaw gotowy krem do zastygnięcia w lodówce na co najmniej 2 godziny przed nałożeniem go na ciasto.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy