REKLAMA
Krakersy dyniowe

Krakersy dyniowe

Smaczne i chrupiące

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 100 g Starta dynia Dodano do
  • 100 g tłuszczu Dodano do
  • 160 g Mąka pszenna Dodano do
  • 1 łyżka Proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżka Sole Dodano do
  • do pocierania jajko Dodano do
  • Sezam do posypywania Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Oczyśćmy surową dynię i zetrzyjmy na drobniejszą.

2. Krok

Dodajemy masło o temperaturze pokojowej, sól, proszek do pieczenia i mąkę.

3. Krok

Przygotowujemy ciasto, które odstawiamy na 20 minut do lodówki.

4. Krok

Często posypujemy mąką i wałkujemy.

5. Krok

Wycinamy różne kształty, które kładziemy na papier do pieczenia.

6. Krok

Posypujemy sezamem i smarujemy jajkiem.

7. Krok

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na 180 stopniach przez 15-20 minut lub według potrzeb, aż do zezłocenia.

8. Krok

Wybieramy i pozostawiamy do ostygnięcia.

9. Krok

Do ciasta według smaku możesz dodać świeże zioła, czosnek, ser lub różne przyprawy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy