REKLAMA
Krakersy dyniowe
Smaczne i chrupiące
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 100 g Starta dynia
- 100 g tłuszczu
- 160 g Mąka pszenna
- 1 łyżka Proszek do pieczenia
- 1 łyżka Sole
- do pocierania jajko
- Sezam do posypywania
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Oczyśćmy surową dynię i zetrzyjmy na drobniejszą.
2. Krok
Dodajemy masło o temperaturze pokojowej, sól, proszek do pieczenia i mąkę.
3. Krok
Przygotowujemy ciasto, które odstawiamy na 20 minut do lodówki.
4. Krok
Często posypujemy mąką i wałkujemy.
5. Krok
Wycinamy różne kształty, które kładziemy na papier do pieczenia.
6. Krok
Posypujemy sezamem i smarujemy jajkiem.
7. Krok
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na 180 stopniach przez 15-20 minut lub według potrzeb, aż do zezłocenia.
8. Krok
Wybieramy i pozostawiamy do ostygnięcia.
9. Krok
Do ciasta według smaku możesz dodać świeże zioła, czosnek, ser lub różne przyprawy.