REKLAMA

Kotlety z kani

Kotlety z grzybów to pyszna i sycąca propozycja dla osób szukających alternatywy dla mięsa. Starannie dobrany zestaw przypraw dodaje potrawie niepowtarzalnego smaku. Ten przepis to doskonała propozycja na danie obiadowe lub kolacyjne.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg kani Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 150 g bułki tartej Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • sól, pieprz do smaku Dodano do
  • oliwa do smażenia Dodano do
  • zioła prowansalskie do smaku Dodano do
  • natka pietruszki do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Kanie dokładnie oczyść, umyj, pokrój w drobną kostkę i odłóż.

2. Krok

Na patelni rozgrzej ok. 1 łyżkę oliwy, dodaj drobno pokrojoną cebulę i smaż aż stanie się szklista.

3. Krok

Dodaj grzyby, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Smaż na średnim ogniu do odparowania wody.

4. Krok

Po przestudzeniu masy grzybowej dodaj do niej jajka i bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszaj.

5. Krok

Formuj kotlety i smaż je na patelni z oliwą na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.

6. Krok

Gotowe kotlety udekoruj natką pietruszki i podawaj z ulubionymi dodatkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy