Kotlety z kani
Kotlety z grzybów to pyszna i sycąca propozycja dla osób szukających alternatywy dla mięsa. Starannie dobrany zestaw przypraw dodaje potrawie niepowtarzalnego smaku. Ten przepis to doskonała propozycja na danie obiadowe lub kolacyjne.
Składniki
- 1 kg kani
- 2 cebule
- 150 g bułki tartej
- 2 jajka
- sól, pieprz do smaku
- oliwa do smażenia
- zioła prowansalskie do smaku
- natka pietruszki do dekoracji
Najnowsze ulotki
Procedura
Kanie dokładnie oczyść, umyj, pokrój w drobną kostkę i odłóż.
Na patelni rozgrzej ok. 1 łyżkę oliwy, dodaj drobno pokrojoną cebulę i smaż aż stanie się szklista.
Dodaj grzyby, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Smaż na średnim ogniu do odparowania wody.
Po przestudzeniu masy grzybowej dodaj do niej jajka i bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszaj.
Formuj kotlety i smaż je na patelni z oliwą na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.
Gotowe kotlety udekoruj natką pietruszki i podawaj z ulubionymi dodatkami.