REKLAMA

Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=LgGqjHh4NCk&ab_channel=RecipeTinEats

Kotlety po kijowsku

Kotlety po kijowsku to pyszna odmiana znanych i lubianych kotletów mielonych. Ich głównym składnikiem jest mięso drobiowe, a charakterystycznym elementem – wypełnienie z masła ziołowego i czosnku. To danie, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi smacznej i sycącej kuchni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 filety z kurczaka Dodano do
  • 80 g masla Dodano do
  • pęczek natki pietruszki Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 1 szkło bułki tartej Dodano do
  • 100 g mąki Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Filety z kurczaka rozbijamy tłuczkiem do mięsa na cienkie plastry.

2. Krok

Czosnek siekamy drobno, a natkę pietruszki myjemy i siekamy.

3. Krok

W miseczce mieszamy miękkie masło z czosnkiem i pietruszką. Dodajemy sól i pieprz.

4. Krok

Następnie kładziemy łyżkę farszu na jeden koniec każdego z filetów, zwijamy je i spinamy wykałaczką.

5. Krok

Kotlety panierujemy - najpierw obtaczamy je w mące, następnie maczamy w rozbełtanym jajku i na końcu obtaczamy w bułce tartej.

6. Krok

Smażymy kotlety na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

7. Krok

Gotowe kotlety serwujemy na ciepło, z ulubionymi dodatkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy