REKLAMA

Kotlety mielone

Ten ogólny przepis na kotlety mielone jest prosty i smaczny. Możesz go dostosować do swoich preferencji, dodając dodatkowe przyprawy lub składniki wg własnego uznania. Smacznego!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g mięsa mielonego Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 3 łyżki bułki tartej lub bułki kruszonej Dodano do
  • 2 łyżki mléka Dodano do
  • 1 Łyżka musztardy Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonego oregano Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonej papryki słodkiej Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
  • pieprz do smaku Dodano do
  • olej roślinny do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W dużej misce połącz mięso mielone, posiekaną cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, bułkę tartą (lub bułkę kruszoną namoczoną w mleku), musztardę, suszone oregano, suszoną paprykę, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj składniki, aby się połączyły.

2. Krok

Formuj kotlety mielone z uzyskanej mieszanki mięsnej, kształtując je w dłoniach. Możesz formować kotlety o dowolnym rozmiarze i kształcie, zależnie od preferencji.

3. Krok

Na dużą patelnię wlej trochę oleju roślinnego i rozgrzej go na średnim ogniu.

4. Krok

Umieść kotlety mielone na rozgrzanej patelni i smaż je z obu stron, aż staną się złociste i dobrze przypieczone. Możesz smażyć je partiami, aby zapewnić równomierne smażenie.

5. Krok

Gdy kotlety mielone są gotowe, przełóż je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

6. Krok

Podawaj kotlety mielone jeszcze ciepłe, najlepiej z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, surówki czy sos pomidorowy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy