REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/QNuRu80MHXoZX49M60zQ/0666dfb84dbf1b841709b35c548e01.jpeg)
Kotlet mielony z płatkami owsianymi i jabłkiem
Śląskie karminadle a po polsku kotlet mielony . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2023/03/karminadle-z-patkami-owsianymi-i-jabkiem.html
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 500 g mięsa mielonego wieprzowego
- 50 g płatków owsianych
- 100 ml Mleka
- 1 małe jabłko
- 1 mała cebula
- 1 łyżeczka duża soli
- 3⁄4 łyżeczki pieprzu czarnego grubo mielonego
- 1⁄4 łyżeczki gałki muszkatałowej
- mąka pszenna do panierowania
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Płatki owsiane moczymy na około 10 minut w mleku . Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy do niego starte jabłko ze skórą oraz obraną cebulę . Dodajemy przyprawy oraz odciśnięte na sitku płatki owsiane i dokładnie wyrabiamy .
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/QNuRu80MHXoZX49M60zQ/6e042eb7a01e8ddb39659b6419c4db.jpeg)
2. Krok
Gdy mięso mamy dokładnie wyrobione formujemy klopsy ( około 80 g każdy ) następnie panierujemy w mącę i lekko spłaszczamy . Gotowe karminadle smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron .
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/QNuRu80MHXoZX49M60zQ/8e018450fa2a18bbf8f7a1f7b72f6d.jpeg)