REKLAMA
Kostki Sachera
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 4 jajko
- 4 łyżki mąka orkiszowa
- 4 łyżki cukier brązowy
- 2 łyżki woda
- 2 łyżki olej
- 2 łyżki kakao
- 1⁄2 paczki proszek do pieczenia
- dżem morelowy
- 100 g czekolada
- 100 ml bita śmietana
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Składniki są na jedno ciasto -> będziemy potrzebować dwóch ciast.
2. Krok
Całe jajka ubijamy z cukrem na pianę (co najmniej 5 minut), dodajemy wodę, olej, kakao i dokładnie mieszamy, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i pieczemy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15 minut (w ten sposób pieczemy drugie ciasto).
3. Krok
Gotowe upieczone ciasto posmarować dżemem i przykryć drugim ciastem, drugie ciasto można również posmarować dżemem i polać polewą czekoladową (czekoladę rozpuścić w rondelku z bitą śmietaną, uważać aby się nie zagotowała, rozpuścić, dobrze wymieszać i polać ciasto).