REKLAMA

Kompot z borówek

Kompot z borówek to świetny dodatek do różnych deserów, takich jak naleśniki, placki.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Borówki Dodano do
  • 200 g cukier Dodano do
  • 1 l woda Dodano do
  • 1 szt cytryna Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Oczyść jagody od liści i innych zanieczyszczeń.

2. Krok

Borówki umyte pod bieżącą wodą.

3. Krok

W garnku zagotuj wodę z cukrem.

4. Krok

Dodaj do wrzącej wody jagody i gotuj przez 10 minut.

5. Krok

Następnie dodaj sok z cytryny i gotuj przez kolejne 5 minut.

6. Krok

Gotowy kompot zdejmij z ognia i pozwól mu ostygnąć.

7. Krok

Podawaj samodzielnie lub jako dodatek do deserów.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy