REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/FgULhvA6hbA-Srj1heTL/b3deb7b4c7a699bc7b56f7319a8667.png)
Kompot z borówek
Kompot z borówek to świetny dodatek do różnych deserów, takich jak naleśniki, placki.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Borówki
- 200 g cukier
- 1 l woda
- 1 szt cytryna
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Oczyść jagody od liści i innych zanieczyszczeń.
2. Krok
Borówki umyte pod bieżącą wodą.
3. Krok
W garnku zagotuj wodę z cukrem.
4. Krok
Dodaj do wrzącej wody jagody i gotuj przez 10 minut.
5. Krok
Następnie dodaj sok z cytryny i gotuj przez kolejne 5 minut.
6. Krok
Gotowy kompot zdejmij z ognia i pozwól mu ostygnąć.
7. Krok
Podawaj samodzielnie lub jako dodatek do deserów.