REKLAMA

Źródło: Pixabay

Kokosanki

Oryginalny przepis na bezę kokosową.

REKLAMA

Składniki

porcje
30
  • 150 g Drobno zmielony kokos Dodano do
  • 3 szt Białka jaj Dodano do
  • 180 g cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Zacznij od ubicia białek. Ubij sztywną śmietanę.

2. Krok

Stopniowo dodawaj cukier do śniegu. Zawsze partiami.

3. Krok

Gdy wszystko jest już ubite, a cukier jest dobrze wymieszany, ręcznie dodaj kokos do śniegu. Musi być naprawdę drobno zmielony. Zbyt grubo starty kokos nie jest dobry.

4. Krok

Teraz możemy spryskać ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Używamy woreczka do ciasta lub możemy zrobić małe laleczki łyżką. Upewnij się, że są tego samego rozmiaru.

5. Krok

Umieścić w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 230 stopni na około dwie minuty, a następnie suszyć w temperaturze 130 stopni przez około 20 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy