REKLAMA
Źródło: Pixabay
Kokosanki
Oryginalny przepis na bezę kokosową.
REKLAMA
Składniki
porcje
30
- 150 g Drobno zmielony kokos
- 3 szt Białka jaj
- 180 g cukier puder
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Zacznij od ubicia białek. Ubij sztywną śmietanę.
2. Krok
Stopniowo dodawaj cukier do śniegu. Zawsze partiami.
3. Krok
Gdy wszystko jest już ubite, a cukier jest dobrze wymieszany, ręcznie dodaj kokos do śniegu. Musi być naprawdę drobno zmielony. Zbyt grubo starty kokos nie jest dobry.
4. Krok
Teraz możemy spryskać ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Używamy woreczka do ciasta lub możemy zrobić małe laleczki łyżką. Upewnij się, że są tego samego rozmiaru.
5. Krok
Umieścić w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 230 stopni na około dwie minuty, a następnie suszyć w temperaturze 130 stopni przez około 20 minut.