REKLAMA
Kokosanka
Tradycyjne świąteczne kostki kokosowe obtoczone w mące kokosowej.
REKLAMA
Składniki
porcje
20
Surowce
- 200 g cukier puder
- 300 g mąka samozbrylająca
- 200 ml mleko
- 2 szt jajko
- 2 łyżka stołowa Miód
- 1 łyżka stołowa olej
Lukier
- 250 g cukier puder
- 250 g Mąka kokosowa
- 50 g kakao w proszku
- 6 łyżka stołowa mleko
- 250 g masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
W misce wymieszaj jajko z cukrem pudrem. Następnie powoli dodaj miód i olej. Wmieszaj mąkę i proszek do pieczenia.
2. Krok
Wylej ciasto na natłuszczoną i posypaną mąką blachę do pieczenia. Piec w temperaturze 160°C przez około 20 minut.
3. Krok
Po upieczeniu ostudzić i pokroić w kostkę.
4. Krok
Przygotowanie polewy Zagotować mleko z kakao i cukrem pudrem. Następnie dodać masło.
5. Krok
Zanurz pokrojone kostki w glazurze.
6. Krok
Na koniec obtocz je w mące kokosowej.