REKLAMA

Kluski pełne białka

Mniam😍 te kluski są szybkie, smaczne i gotowe w mgnieniu oka.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 300 g Półtłusty twaróg w kawałkach Dodano do
  • 200 g Połowy grubości mąki Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Wszystko razem mieszamy do jednej masy.

2. Krok

Tymczasem dajmy wodę zagotować.

3. Krok

Podziel korpus na równe kawałki i uformuj długie kłody, które porcjujemy na równe części.

4. Krok

Rzucamy je do wrzącej wody, jeśli wypływają na powierzchnię, gotujemy je około 2 minuty.

5. Krok

Polalałem je roztopionym masłem, posypałem cukrem pudrem i makiem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy