REKLAMA
Kawowy rolada bez mąki
Lubię ciągle wymyślać nowe przepisy i smaki deserów. Tym razem dodałam do rolady kawę, aby ją urozmaicić
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Koszyk
- 4 szt jajka
- 40 g cukier
- 20 g białko czekoladowe
- 10 g kakao
- 10 g Czekoladowy puding BB lub kakao
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
- Szczypta Narzędzia
- 1 łyżeczka kawa rozpuszczalna
Krem
- 200 g Ricotta
- 250 g Delikatny twaróg
- 50 g biała czekolada
- 1 łyżeczka kawa rozpuszczalna
- wanilia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Ubijamy białka i szczyptę soli na sztywną pianę. Ubijamy żółtka z cukrem. Do mieszanki żółtkowej stopniowo dodajemy suche składniki i pianę z białek.
2. Krok
Wszystko razem delikatnie mieszamy i rozprowadzamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10-12 minut.
3. Krok
Po upieczeniu zdejmujemy z ciasta papier do pieczenia. Zawijamy ciasto i owijamy w ręcznik. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
4. Krok
Na krem dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę i mieszamy wszystkie składniki razem.
5. Krok
Schłodzone ciasto smarujemy kremem i zwijamy. Resztę kremu rozprowadzamy na wierzchu rolady. Odkładamy do lodówki.