REKLAMA
Kawowy ciasto w kubku
Szybki, smaczny i kawowy :)
REKLAMA
Składniki
porcje
16
- 3 kawałek jajko
- 1 filiżanka cukier
- 1 Puchar mąka półgruboziarnista
- 1 filiżanka olej
- 1 filiżanka kakao
- 1 proszek do pieczenia
- 30 g Gorącej czekolady
- Mocna zimna kawa
- cukier puder
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
Wszystkie składniki z wyjątkiem kawy mieszamy i ubijamy co najmniej minutę (można to zrobić także ręcznie). Wylewamy na formę wyłożoną papierem i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Natychmiast po upieczeniu polewamy zimną kawą. Po ostygnięciu dekorujemy kremem kawowym. Przygotowujemy go w następujący sposób: gotujemy budyń - 250 ml mleka, 40 g złotego klasy, 2 łyżki sypkiej kawy. Ubijamy 200 g masła i stopniowo dodajemy schłodzony budyń. Nakładamy do rękawa cukierniczego, nakładamy go na ciało i posypujemy kakao.