REKLAMA

Źródło: Pexels

Kaszotto

Kremowe danie z kaszy.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 szkło kaszy gryczanej Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

W garnku zagotuj 2 szklanki bulionu lub wody i dodaj 1 szklankę kaszy gryczanej. Gotuj przez około 15-20 minut, aż kasza będzie miękka.

2. Krok

W międzyczasie, na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę i czosnek aż cebula będzie miękka.

3. Krok

Dodaj mąkę i mieszaj przez około 1 minutę.

4. Krok

Stopniowo dodawaj mleko i ciągle mieszając, gotuj na średnim ogniu aż sos będzie gęsty.

5. Krok

Dodaj starty ser i wymieszaj aż się rozpuści. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

6. Krok

Gdy kasza jest gotowa, odcedź ją i dodaj do sosu z cebulą i serem. Wymieszaj dokładnie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy