REKLAMA

Kaszanka z piekarnika

Kaszanka z piekarnika jest pysznym daniem, które idealnie nadaje się na obiad czy kolację. Tradycyjnie przygotowywana kaszanka jest pieczona w piekarniku, co nadaje jej chrupiącą skórkę i wnętrze. Ta wersja tego popularnego dania jest łatwa do wykonania i doskonale smakuje z sałatką lub gotowanym burakiem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałki kaszanki Dodano do
  • 4 duży ziemniaki Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 Czerwony papryka Dodano do
  • sok z połowy cytryny Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza.

2. Krok

patelni rozgrzej olej roślinny, dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smaż, aż cebula będzie miękka i lekko zrumieniona.

3. Krok

Dodaj do cebuli suszony majeranek i słodką paprykę, dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Następnie dodaj kaszankę do patelni. Smaż, aż będzie lekko zrumieniona z obu stron.

5. Krok

5.Przenieś smażoną kaszankę wraz z sosem cebulowym do naczynia żaroodpornego.

6. Krok

Pokryj naczynie folią aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika.

7. Krok

Piecz przez oko aluminiową i kaszankę jeszcze przez 10 minut, aby była chrupiąca.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy